Blik op maat ontwikkelen in 7 stappen

7-05-2024

In de jaren hebben wij al verschillende succesvolle co-creaties mogen realiseren samen met onze klanten. Want een blik op maat, dat betekent samen een blik ontwikkelen. Afstemmen, creëren, bijwerken totdat u hét perfecte blik heeft dat aan uw wensen en eisen voldoet. Er komen verschillende facetten bij kijken. Een blikverpakking moet voldoen aan de richtlijnen die het te verpakken product met zich meebrengt, maar ook aan uw wensen voor wat betreft het uiterlijk.

Hoe gaat dat in zijn werk, een blikverpakking ontwikkelen? Onze cases bewijzen dat de werkwijze zoals wij die hebben, de mooiste creaties met zich meebrengt. Het werkt als volgt.

1. Uw wensen in kaart brengen

We bespreken al uw wensen en de eisen waaraan de blikverpakking moet voldoen. Welk product wordt erin verpakt? Wat is het doel van de verpakking (branding, bescherming, duurzaamheid et cetera)? We adviseren over en bepalen samen de afmetingen die de verpakking zal hebben.

2. Ontwerp

Met de juiste (huisstijl)kleuren, stijlelementen en afbeeldingen wordt een ontwerp gemaakt. We zien regelmatig dat onze klant het ontwerp zelf maakt of laat maken, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat wij dit voor u regelen.

3. Materiaalselectie

Om de verpakking optimaal te laten functioneren en het gewenste uiterlijk te realiseren, is de keuze van materiaal essentieel. Zoals u wellicht niet direct zou denken, zitten er alleen al in blik wezenlijke verschillen in materiaal. Zo heeft u keuze tussen verschillende soorten metaal, zoals aluminium en vertind staal. Ook de dikte van het materiaal kunt u zelf bepalen. Natuurlijk adviseren wij u over het best geschikte materiaal.

4. Prototyping

Aan de hand van alle materiaal- en ontwerpvoorkeuren maken we een proefexemplaar in 3D, zodat u een tastbaar voorbeeld heeft van het gemaakte ontwerp. Ook eventuele texturen en embossing en debossing kunt u hierin gemakkelijk visualiseren. Is het monster volledig volgens uw wensen? Super! Moet er nog iets veranderd worden? Dan voeren we uw wensen door waarna we een nieuw monster maken.

5. Productie

Wanneer u het monster akkoord heeft bevonden, kan de productie in gang worden gezet. Onze vaste productiepartners zetten de meest moderne productietechnieken in. De metalen bladen van de verpakking worden bedrukt en voorzien van de interne en externe lakken of coatings. Daarna worden de onderdelen gesneden en eventueel voorzien van een embossing of debossing, waarna ze gevormd worden in de gekozen verpakking.

6. Kwaliteitscontrole

Vertrouwen is goed, controle is beter. Om zeker te weten dat u de juiste blikverpakking, volledig volgens afspraak, weggeeft, verkoopt of gebruikt, controleren wij steekproefsgewijs de productie. Kloppen de afmetingen, kleuren en is de kwaliteit zoals we dat hebben afgesproken?

7. Verpakking en verzending

De blikverpakkingen worden zorgvuldig verpakt, zodat ze mooi blijven en in perfecte staat bij u of het opgegeven adres geleverd worden.

Wilt u, net als vele grote merken, met ons samenwerken om gezamenlijk uw perfecte blikverpakking te creëren? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Blik op maat ontwikkelen in 7 stappen