Wereld Recyclingdag: kies voor een blikverpakking

16-03-2023

Als het gaat om duurzaamheid, is blik een perfect geschikte verpakking. Blikverpakkingen hebben een lange levensduur en kunnen voor 100% worden gerecycled. Een zeer verantwoorde verpakking op dat gebied dus!

Blikverpakkingen 100% recyclebaar

Blik is een sterk verpakkingsmateriaal dat lang zijn kwaliteit behoudt. Ook na het weggooien van een blikverpakking blijft die kwaliteit bewaard. De inzameling van blik is per gemeente verschillend. Bij de ene gemeente wordt blik bij het restafval ingezameld, bij de andere gaat het in de PMD-zak of bak. Door middel van magneten worden blikverpakkingen tussen de afvalstroom uitgehaald. Daarna wordt het, met gebruik van een minimale hoeveelheid extra grondstoffen, volledig gerecycled tot een nieuw product.

In Nederland wordt 95% van alle blikverpakkingen hergebruikt. (kringloopblik.nl)

Blik recyclen: zo werkt dat

Dat recyclen gebeurt door het blik in grote ovens te smelten. Met hetgeen daarvan overblijft, worden nieuwe producten geproduceerd. Dit proces kan oneindig doorgaan, zónder verlies van kwaliteit van het materiaal.

Blik recyclen is besparen

Doordat blik oneindig recyclebaar is zonder kwaliteitsverlies, wordt dus aanzienlijk bespaard op grondstoffen. Maar daarnaast wordt bij de productie van nieuwe producten ook op energie bespaard. Het recyclen van blik helpt bovendien, direct of indirect, bij het reduceren van CO2-uitstoot. Omdat blikverpakkingen lang meegaan én daarna hergebruikt kunnen worden, is het dus een zeer duurzame keuze op het gebied van verpakkingen.

Meer weten over blikverpakkingen? Neem contact op. Wij vertellen u graag meer.

Wereld Recyclingdag: kies voor een blikverpakking

Blik: 100% recyclebaar