Custom made blik voor Epitaph: derde plaats Packaging Awards 2023!

12-07-2023

Een opdracht met een muzikale twist, die ons een derde plaats bracht bij de Packaging Awards 2023 in de categorie Promotionele Verpakkingen!

Van het platenlabel van de Australische metalband Parkway Drive kregen wij de opdracht een blikverpakking te ontwikkelen voor het verpakken van de nieuwste CD van de band. Het platenlabel Epitaph is een wereldwijd merk, waarvan het Europese kantoor de nieuwe CD in Noordwest-Europa ging introduceren. Het blik verpakt de CD stevig en veilig en daarnaast zitten er als extraatje diverse goodies in verpakt.

Blik op maat met uniek design

Het blik moet natuurlijk een opvallend, uniek uiterlijk hebben om een goede, blijvende eerste indruk te geven. Het deksel en de romp zijn gepreegd, wat betekent dat de bedrukking door middel van reliëf, dus in 3D is aangebracht. De preeg diende op meerdere hoogtes te worden gerealiseerd, wat technisch uitstekend is gelukt! De bedrukking is in glans, terwijl de achtergrond mat is. Dit zorgt ervoor dat het logo er nog meer uitspringt. De buitenzijde is in zwart en grijs en de binnenzijde is in kleur.

Samenwerking

Door middel van veel overleg en samenwerking met de klant zijn we tot dit unieke ontwerp gekomen. De vormgeving is gedaan door de klant zelf, die een goede vormgever in dienst heeft. Het is een zeer geslaagd project, dat weer compleet anders is dan alle andere projecten die wij in de jaren hebben mogen uitvoeren. Zo ziet u maar dat een blikverpakking niet enkel voor het verpakken van voedingsmiddelen is, maar ook voor bijna alle andere non-foodproducten!

Custom made blik voor Epitaph: derde plaats Packaging Awards 2023!